Акад. Микулин разкрива свой метод против инсулт и кръвни съсиреци

Чували ли сте за чудотворната гимнастика на академик Микулин? Тя е известна още и като вибрационна гимнастика – тези прости упражнения подобряват кръвообращението, облекчават умората в краката и дори премахват кръвни съсиреци и пазят от инсулти и инфаркти. Александър Александрович Микулин е известен авиационен дизайнер.

След пенсионирането си се отдава на научни разработки за човешкото здраве и благодарение на методите си успява да доживее 90-годишна възраст. Той нарича своята работа „активно дълголетие“.

Едно от най-известните му по цял свят упражнения е изключително лесно и натоварва само петите. Този метод нормализира кръвното налягане, подобрява проходимостта на вените, подобрява общото кръвообращение, подобрява мозъчната дейност и предотвратява главоболието. Как се прави? Стъпвате на пода с боси крака, той трябва да бъде плосък, без килим.

Повдигате петата за около секунда, след това спускате и повдигате върха на крака. Когато го спускате, трябва да го правите по-силно, като удар в пода, за да разтърсите тялото чрез удара. В резултат на такъв удар кръвта получава импулс за движение нагоре.

Повторете упражнението 30 пъти, след което починете половин минута, а после пак направете 30 повторения. Правете това упражнение веднъж на ден. По-добре вечер, когато краката ви са уморени от ден ходене, за да възстановите кръвообращението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Болката във врата изчезва с лавандулово масло
Next post Защо окото ми „играе“ – заради липсата на витамини!