Алоето гони киселините в стомаха

Киселинен рефлукс представлява състояние, при което киселинно съдържание от стомаха се връща към хранопровода. Основният признак на киселинен рефлукс е усещане за киселини в стомаха – чувство за парене, което започва от горната част на коремната кухина (стомаха) и постепенно се разпространява нагоре към хранопровода и гърлото.

Други чести симптоми са болка в горната част на корема и гърдите, гадене, кисел вкус в устата, подуване на корема, оригване, лошо храносмилане и пареща болка при преглъщане на топли напитки. Тези симптоми могат да се появяват и да отшумяват периодично, като често се усилват след ядене.

Обикновено медикаментозното лечение на киселинния рефлукс е продължително, а при преустановяването му симптомите бързо се връщат отново. И въпреки че лекарствата, продавани в аптеката, са ефективни, съществуват и някои домашни средства и методи, които могат да облекчат киселините.

Алоето е естествен лек за различни състояния. Добре известно е приложението на сока от алое вера при рани и изгаряния, но той притежава и успокояващо действие върху стомаха. Алоето потушава възпалението на стомаха и хранопровода, което предизвиква облекчение и намаляване на дразненето при киселинен рефлукс.

Пиенето на половин чаша сок от алое преди ядене може да намали киселинността на стомаха. Понякога сокът от алое има слабително действие, което трябва да бъде взето под внимание при състояния, свързани с разстроен стомах и диария. Приемът на 60 мл непреработен сок от алое веднъж на ден може да е достатъчно да успокои стомаха и да намали рефлукса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *