Алое вера срещу напукана кожа в студа

Сухата и напукана кожа на ръцете е един от често срещаните проблеми през студените месеци от годината. Основният виновник за това е липсата на влага. През зимата влажността на външния въздух се понижава. В домовете въздухът също е по-сух поради използването на отоплителни уреди.

Честото миене на ръцете и употреба на дезинфектанти като превенция на грип или други вирусни инфекции допълнително допринася за намаление на натуралните масла и секрети, поддържащи естествената влага на кожата. Всичко това води до дехидратация на кожата на ръцете, съпроводено с напукване, залющване, зачервяване, а понякога и кървене.

За да предотвратите подобни състояния – решението е алое вера. Способността на растението да създава плътен слой върху кожата, помага за задържане на влагата в нея, а освен това и подобрява тена. Срежете върха на едно или няколко листа алое вера и след това отделете гела от вътрешността.

Втрийте го в кожата на ръцете и масажирайте в продължение на няколко минути. Оставете да попие хубаво в кожата за около 15 минути, след което изплакнете с хладка вода. Прилагайте този лек веднъж или два пъти на ден и бързо ще усетите облекчение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лекар: Ако постоянно ви се яде нещо люто, причината може да е в някои заболявания
Next post Олиото е в пъти по-полезно за сърцето от зехтина