Алтернативен цяр от народната медицина при енцефалит

Енцефалитът представлява възпаление на веществото на главния мозък. Причинители за тази болест обикновено са вируси, включително и тези на детските шарки. Заболяват предимно малките деца, но вирусите не подминават и възрастните.

Когато възпалителният процес не се ограничи в менингите, а засегне и мозъчното вещество, се развива менингоенцефалит. Ако възпалителният процес започне направо с ангажирането на мозъчната тъкан, настъпва енцефалит, тоест възпаление на мозъчната тъкан.

Смесват се корен девесил, градински чай и мента равни части. 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда, разделя се на 3 части и се пие 30 минути преди хранене.

Смесват се лайка, луличка и корен от аир в равни части. 2 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда, разделя се на 3 части и се пие 30 минути преди хранене.

50 грама корен от левзея сафлоровидна се залива с 500 мл водка. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място като периодично се разклаща. Прецежда се. Взима се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден, заедно с отвара от градински чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *