Алтернативна помощ срещу миома с билки

Алтернативна помощ срещу миома с билки

Ако са ви открили наскоро миома и нейните размери все още не са достатъчно големи, може да опитате да я излекувате с различни алтернативни методи. Ефектът при много жени с малки миоми е скоростен и резултатен.

В топ 5 на билките, които лекуват успешно миома се нареждат едрата пупалка, червената калина, змийското мляко, туртатурта и конопено семе. Продават се поотделно във всяко билково магазинче, а от няколко години ги има и в някои аптеки на капсули или като извлек. При всички случаи фармацевтите или билкарите трябва да ви насочат как точно се приемат и по колко, за да има ефект. Мравченото дърво, което е пръв помощник при изтощен имунитет, върши много добра работа и при миоми. В списъка с алтернативи срещу това заболяване влиза и невена. Добре е той да се прилага в комбинация с билката туртатурта, за която вече споменахме.

Като заговорихме за комбинации не можем да не споменем две от най-често срещаните. Първата включва цвят от слез, цвят от влачещ очиболец, цвят невен — от всички по 50 грама. Смилат се и се смесват. Две чаени лъжици от сместа се попарват в 400 милилитра вода. Пие се 3 пъти на ден 1 час преди ядене. Лечението е продължително.

Друга комбинация от билки е витекс, червена детелина, пелин, вечерна иглика. Приготвя се и се прилага както предходните билки.

Специалната диета за алтернативно лечение на миоми включва хранителни продукти богати на вещества, които водят до уравновесяване на хормоналния дисбаланс.

Добре е да се включи във всекидневното меню по един морков. Каротинът е полезната съставка в морковите. Той е прекурсор на витамин А, който участва с регулацията на половите хормони по индиректен механизъм.

Пълнозърнести храни като жито, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и черен императорски ориз са богати на фибри. Отговорни са за освобождаването на организма от вредните токсини и определено са препоръчителни.

Бобовите култури също са в списъка. Те са много богати на инозитол. Инозитолът е един от най-важните компоненти в лечението на хормоналния дисбаланс. Инозитолът е витамин от група Б известен още като витамин Б 8, които помага и в борбата с излишните килограми.

Куркумата пък е пълна с куркумин, който има инхибиращ ефект върху размножаването на клетките на лейомиомата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *