Американски лекари: Капки за очи пазят от Ковид!

Коронавирусът върлува сред нас повече от година, но все още около него има хиляди неизвестни. Ковид-19 се предава главно чрез въздушни капчици, когато хората кихат, кашлят или издишат. Той може да влезе в тялото ни през устата, носа и очите.

Според Американската академия по офталмология коронавирусът може да причини конюнктивит. Има няколко прости начина да не излагате очите си на риск и да предпазите цялото тяло от инфекцията.

На първо място – механична защита. Когато излизате, е по-добре да носите очила. Важно е също да контролирате движенията си: не докосвайте очите си с мръсни ръце, дори ако много ви сърби, дори ако се ударите.

Офталмолозите препоръчват и медицинска защита: капки за очи. Първо: те са в състояние да премахнат частиците от вируса и да създадат защитен филм върху окото. Второ: заместителите на сълзите не позволяват на окото да изсъхне, което намалява сърбежа и укрепва местния имунитет. Трето: капките имат противовъзпалителен и лечебен ефект, което е много важно в борбата с инфекцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Защо бабите правят сироп от арония
Next post Ето защо пукат коленете ни