Арза от Кърджали намира скрити болести като скенер

Арза Уста е родена в Кърджали и никога не е напускала града си. Коренът ѝ е от Сърница, но и там не е ходила. В родния си край е известна не като врачка, баячка или гледачка, а като феномен, защото способностите ѝ наистина са изумителни.

Силата да чете мисли и да вижда в бъдещето я осенява преди почти 20 години. Тогава в един ден изживява и радост, и скръб. Ражда ѝ се внук, вземат сина ѝ в казармата и кола блъска майка ѝ. „Не бях на себе си. Аллах ми помогна да преживея всичко. Затова Корана е винаги до мен. Когато гледам, винаги се моля“, споделя Арза. Според нея човек, който не се моли, нищо не получава. За първи път Арза посегнала да гледа на кафе преди 15-ина години. Нейна приятелка, дошла на гости в дома ѝ, я помолила на шега. Тогава казаното от кърджалийката се оказало вярно до най-малкия детайл. Така тя започнала да развива дарбата си, за която се носели легенди в целия град. Днес вече е успяла да овладее силите и понякога може да предсказва даже без да се взира в чаша с утайка от кафе. В Кърджали казват за нея, че била като скенер. Виждала всяка болест по човешкото тяло. Хората я търсели най-вече за въпроси, свързани с болести, изневери, откраднати или загубени неща.

Когато посрещала клиенти, винаги ги питала дали искат да чуят всичко. Научила се така, защото преди време при нея дошло момиче, което искало да ѝ гледа, но отказала да знае лошите неща. Виждам погребение до три месеца, казала Арза и замълчала. След три месеца момичето дошло и казало, че починал баща ѝ. Девойката била сърдита, че гледачката не ѝ е казала кой ще си отиде от този свят, но тя спазила уговорката да ѝ спести негативната информация. Друга случка, която се носи в квартала на Арза в Кърджали, е как преди време неин познат договорил да продаде колата си. Дал ключовете на мющерията, но той избягал с автомобила. Ясновидката обаче му казала къде да намери и крадеца, и колата.

В последните години Арза посрещала все повече хора с направени магии. Най-често при нея идвали такива с любовни прокоби, на които давала ценни съвети как да се отърсят от нещастията в личен план.

Гадателката от Кърджали смята, че дарбата ѝ е ограничена. Виждала най-вече какво ще се случи на даден човек в близките 3-4 месеца, а после забравяла видяното. Не искала за уменията ѝ да знаят много хора. Притеснявала се, че ще превърне святата си дарба в бизнес, затова приемала само близки, познати или хора, които някой ги е завел до вратата ѝ. Съпругът ѝ пък трудно свикнал с уменията ѝ, защото по всяко време знаела къде е, даже кога е ходил до банкомата и колко пари е изтеглил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *