Ароматното индрише лекува високо кръвно и болно сърце

Ароматното индрише лекува високо кръвно и болно сърце

Както здравецът е характерно растение за всеки български дом, наред с мушкато, рози и петунии, така и ароматното индрише е наша запазена марка. Индришето е красиво, изключително ароматно и много полезно.

Когато приготвяте у дома компоти от сини сливи или вишни, слагайте по 1 листенце индрише, което дава изключителен аромат. Ако правите мармалад или конфитюр от сини сливи, сладко от вишни или череши, пак сложете индрише.

Има няколко направления, в които ароматното индрише е изключително полезно. Домашното индрише е една изключителна билка. Индришето ободрява и заздравява имунната система. Това се постига като дишате аромата на растението индрише направо от саксията, като откъснете 1 листо и го стриете с ръка, за да се отдели неговото етерично масло или като сдъвчете 1 листо.

Индришето повдига тонуса на уморен човек, но и на хора, които са боледували, дори и от по-сериозни заболявания, както и при пролетна умора.

Правите следната полезна смес:

  • Откъснете 20 пресни листа индрише и ги счуквате в хаванчето.
  • Настържете кората на 3 лимона и изцедете сока им. Добавете 500 грама мед и счуканите ядки на 30 ореха.
  • Объркайте добре и прибавете счуканите листа индрише.
  • Всяка сутрин 30 минути преди хранене яжте по 1 с.л.
  • Ако се възстановявате след заболяване, яжте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Индришето лекува високото кръвно и болното сърце. Не е необходимо да правите някакви отвари или други чайове, за да регулирате високото кръвно или болното сърце. Просто късате от саксията 2-3 листа индрише и ги изяждате на гладно. Не приемате храна 30 минути, за да може индришето да подейства.

Индришето успокоява силната кашлица. Този път вече трябва да направите една отвара от 2 с.л. босилек, 3 листа индрише, три ореха, които са счукани, но не са почистени от черупките. Тези съставки варите в 500 мл вода и оставяте да врат 5 минути след завиране.

Тази доза отвара се пие в рамките на 1 ден. Трябва да я разпределите на 4 равни дози. Ако не ви хареса на вкус, добавете малко мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *