Астма се потиска само с дафинов лист

Бронхиалната астма е хронично заболяване, засягащо дихателния тракт. Засяга децата, но и пациенти в по-напреднала възраст. Към дефиницията на болестната единица се включват бронхиална обструкция и хиперреактивност на бронхиалната лигавица.

Болестта протича на епизоди, които в повечето случаи са провокирани от действието на алергени. Има алергична и неалергична бронхиална астма. Най-честите симптоми са: кашляне, особено през нощта, хриптене, хъхрене при дишане, учестено дишане, стягане на гръдния кош, болка или усещане за напрежение в гърдите.

При всеки състоянието и пристъпите са специфични, както и всеки път се появяват различни симптоми при един човек. Някои астматици имат продължителни периоди без оплаквания, прекъсвани периодично от влошаване на състоянието и наличие на астматични пристъпи. Смята се, че астмата е нелечима, а само се потиска с медикаменти.

Народната медицина обаче има радикално решение на проблема. За целта ви е необходим само обикновен дафинов лист. Един от тях се запарва в 200 мл вода за 10 минути. Пие се на два пъти – сутрин и вечер. При пристъп се прави инхалация с него. Добре е в стаята на болния да има саксия с дафиново дръвче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *