Африканско манго – невероятният плод за отслабване

Много хора по света чуха може би първи за мощната сила на африканското манго при отслабване, когато в шоуто на Опра Уинфри се появи популярният д-р Мехмет Оз. Той акцентира върху „вълшебната съставка” като дори я нарече “Чудо в аптечката Ви, което може да помогне да загубите 6 кг на месец”.

В интерес на истината обаче, много преди шумно рекламиращият се д-р Оз да заговори за Африканското манго (Irvingia gabonensis), науката безусловно доказа неговите почти невероятни свойства по отношение на контрола на теглото и метаболитното здраве: мощно действие за намаляване на теглото, телесните мазнини, общия плазмен холестерол, LDL (лошия) холестерол, кръвната захар на гладно и нивата на С-реактивния протеин.

Според сп. Lipids in Health and Disease, в ново десетседмично проучване са участвали 102 здрави доброволци с наднормено тегло и/или затлъстяване (Индекс на Телесна Маса /ИТМ/ 26 или по-висок). Едната група получавала екстракт от африканско манго 3-60 минути преди обяд или вечеря, другата плацебо.

В края на периода в първата група имало значителни подобрения намаляване на теглото средно с 13 кг, на телесните мазнини с 6,3%, свиване обиколката на талията със 17 см., както и кръвна захар, липиди в кръвта, C-реактивен протеин (CРП), адипонектин и лептин. Нивата на общият холестерол били понижени с 26%, на LDL-холестерол 27%, на кръвна захар на гладно с 22.5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *