Бабина рецепта за спукани капиляри, разширени вени и стрии

Паякообразните вени представляват разширени капиляри и повърхностни кръвоносни съдове, които прозират под кожата заради зелено-синкавия си цвят. Те се появяват поради отслабването на кръвоносните съдове регулиращи потока на кръвта.

Най-често се появяват в долната частна тялото и обикновено предхождат разширените вени. Понякога изчезват, без да се разширят повече, друг път остават с години, без да доведат до някакви усложнения.

Срещат се по-често при пълните хора с наднормено тегло, но появата им е свързана и с хормонални промени, вдигане на висока температура и носенето на определени видове обувки.

Добрата новина е, че биха могли да бъдат контролирани и заличени с натурални средства, тъй като комбинацията на определени съставки подобрява кръвообращението и облекчава възпаленията.

Сред тези средства откриваме и този натурален мехлем с чесън, идеален за нанасяне върху краката, ръцете и други части на тялото предразположени към този проблем.

Домашен мехлем против паякообразни вени и стрии

Този натурален мехлем предотвратява появата и заличава паякообразните вени и стрии. Действието му се дължи на полезните качества на няколко невероятни съставки – чесън, лимон и екстра върджин зехтин.

Те притежават силно противовъзпалително, антиоксидантно и съдоразширяващо действие, което възстановява кръвообращението и намалява този проблем.

Външната му употреба намалява възпалението на капилярите и кръвоносните съдове, за да се избегнат усложнения като появата на разширени вени например.

Освен това този мехлем има и тонизиращо действие за подобряване на кръвоснабдяването. Така се предотвратява образуването на тромби и запушени кръвоносни съдове в долната част на тялото.

Мехлемът подобрява и действието на лимфната система – основен фактор за избягване на възпаленията и натрупването на токсини.

Можете да използвате това натурално средство и за отпускане на стресираните и възпалени крака, особено след дългия работен ден или след тежка физическа активност.

Този натурален лек съдържа минерали, които след като бъдат поети чрез кожата, спомагат изхвърлянето на течностите,задържани в тъканите на тялото. Този мехлем не е чудодейно средство. Но спомага значително ефекта на диетата и редовното спортуване за забележимо намаляване на паякообразните вени.

Този домашен мехлем с чесън, зехтин и лимон би могъл да бъде използван като превантивна мярка срещу този естетичен проблемили като алтернативно лечебно средство. Съветваме ви винаги да имате този мехлем под ръка, за да можете да се погрижите за краката си веднъж или два пъти седмично.

Важното е да се уверите, че зехтина, който ще използвате е 100% екстра върджин, тъй като другите видове не притежават неговите полезни качества.

Съставки:

  • 2 глави чесън
  • ½ чаша зехтин (100г)
  • Сока на един лимон
  • Необходими съдове и прибори
  • Стъклено бурканче с капак
  • Дървена лъжица

Отделете скилидките чесън и ги обелете Нарежете ги на тънки резенчета или ги счукайте в хаванче. Изсипете ги в бурканчето и ги покрийте със зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте всичко с дървената лъжица, докато получите хомогенна смес. Запечатайте бурканчето и го поставете на хладно, тъмно място за 48 часа. След това вземете необходимото ви количество от мехлема и го нанесете.

Нанесете мехлема върху местата с паякообразни вени и ги масажирайте за около 5-8 минути. Масажирайте засегнатите места, без да оказвате силен натиск, за да засилите кръвообращението.

След като затоплите тези места оставете съставките да подействат още 30 минути.

След това се измийте с топла вода и се подсушете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *