Бабини илачи против стомашни киселини

Повече от една трета от населението на света страда от често повтарящи се, мъчителни стомашно-чревни разстройства или заболявания. Те включват хемороиди, синдром на раздразненото дебело черво, болест на Крон, непоносимост към глутен, киселини и др. Т. нар. стомашни киселини са един от най-често срещаните стомашно-чревни нарушения.

Причината за тях са киселинните храносмилателни сокове, които от стомаха се връщат обратно в хранопровода. Болезнените киселини често преминават в гастроезофагеална рефлуксна болест – по-тежката форма на състоянието.

Сред най-ефективните бабини илачи са лимоновият сок, чистият ябълков оцет и сокът от кисели краставички. Не бива обаче да бъркате тези сокове с лимонтузу, фалшив ябълков оцет или сок от кисели краставички от буркан, който сте купили от магазина. Ако са био, ще се повлияете изключително добре от тях само след 3-4 глътки.

Лененото семе също облекчава трайно стомашните киселини. Прави се настойка от него. За целта ще са ви нужни 2 супени лъжици семена от лен. Заливат се с половин чаша гореща вода. Оставя се да се кисне за 3 часа. Прецежда се и се приема задължително преди лягане. Тази настойка не трябва да се приема от хора, които имат болки в жлъчката.

Бананите също са цяр за киселините, защото съдържат в себе си калий и имат силата да неутрализират киселините и да ги преобразуват в соли. Също така в бананите има голямо количество фибри, които помагат за по-добро храносмилане. Яжте едни банан дневно и проблемите ще отшумят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Зеленият чай матча – при умора и за добро настроение
Next post Признаците, които издават проблем с червата