Бабини илачи срещу перде на очите

Бабини илачи срещу перде на очите

Очното перде (катаракта) обикновено се развива при по-възрастните хора, но има случаи да се появи и при по-млади, особено ако са изложени на силна светлина, пушат, пият алкохол или страдат от диабет.

Пердето прогресира бавно, затова в началото може да бъде овладяно само със средства от народната медицина и без оперативна намеса. Предлагаме ви три изпитани рецепти. Първата е за медена вода.

Разредете мед и преварена вода в съотношение 1:3. Капват се 2 капки в засегнатото око 3 пъти на ден. Когато окото привикне към капките (те лютят), започнете да намалявате съотношението, докато достигнете 1:1. Капките се капят 20 поредни дни и после се прави почивка от 10 дена. Всеки ден се правят нови капки.

Втората рецепта е за лимонови капки. Приготвя се смес от 3 с. л. дестилирана вода, 1 изравнена с. л. пчелен мед и 10 капки лимонов сок. Съхранява се в хладилник. Сутрин и вечер се капват по 2 капки в засегнатото око.

Третият вариант е чист лимон. Прецеден през многокатна марля лимонов сок се капва по 1 капка дневно в продължение на 10 дни. След това – по 1 капка през ден (изпълнява се 10 пъти). Следва по 1 капка през 2 дни (10 пъти).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *