Бабини рецепти за врастнал нокът – решение на проблема веднъж и завинаги

Дори и да има само един врастнал нокът, това създава много проблеми. Не само е грозно и нехигиенично, но води и до силна болка и дискомфорт.

Проблемът врастнал нокът трябва да бъде решен още в началото, докато нокътната плочка може да се манипулира. Всяко закъсняло лечение може да доведе до по-сериозни последици под формата на силно възпаление на пръста и гнойни процеси.

Най-често врастнал нокът се появява на големите пръсти на краката. Врастнал нокът може да се появи и на някои от другите пръсти. Това обикновено се дължи на неудобни обувки и гъбички. Появява се и при внезапно наддаване на тегло и различни наранявания. Ако ходите на педикюр трябва да имате предвид, че непрофесионално извършена манипулация също може да доведе до врастнал нокът. Този болезнен дефект на нокътя трябва да бъде отстранен възможно най-скоро.

Днес ще ви разкажем за едни от най-ефективните начини за справяне с врастнал нокът, както и ще ви предложим една старинна руска рецепта.

Лечение на врастнал нокът

1. Първо – трябва добре да се омекоти кожата и нокътната плочка. Направете баня с магнезиев сулфат. След тази процедура може лесно да се изреже врастналия нокът, като преди това с малка ножичка на педикюр се отстранява кожата около нокътя. След банята намажете областта около пръста с домашен мехлем от невен. За целта в разтопена и гореща свинска мас се слага сух цвят от невен. След това мястото се покрива с марля и се обува мек, памучен чорап.

2. При по-тежко врастнал нокът се ползва чай от комбуча. Може да прилагате както малка част от самата гъба, така и тампон, напоен с чай от комбуча. И двата метода се прилагат за през нощта.

Баните с ябълков оцет облекчават болката при врастнал нокът

3. И още една рецепта. Ситно настъргана лимонова кора, ябълков оцет и растително масло. Предварително се прави баня на крака в силен разтвор от сода.

За да се получи лечебна смес трите съставки се сместват така, че да се получи паста за намазване. Резултатът е забележим на следващата сутрин: нокътя става по-пластичен, ръбчето се отваря и врастналия нокът може да бъде изрязан

За предпочитане е да носите дишащи обувки. Избирайте салони за педикюр, в които работят доказани специалисти и хигиената е на ниво. Грижете се за здравето си, за да не се наложи да се лекувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *