Бабини рецепти за лечение на кървящи хемороиди

Хемороидите са заболяване, което е твърде неприятно и болезнено. Най-неприятни са кървящите хемороиди.

Според запознати най-бързо помага диетата с храна, богата на фибри. Доста помага специален хляб, който вече се произвежда и у нас – с морски водорасли . Следват пълнозърнест хляб с участие на овес, царевица, кафяв ориз, овесени ядки, мюсли. Фибри има и в бобовите растения – леща, боб, бакла, нахут, соя.

Диетата при кървящите хемороиди е нужно да включва ябълки, портокали, смокини, круши и грозде. От зеленчуците може да използвате моркови, картофи, спанак, артишок, зеле. Болният трябва да си направи разчет на всички храни, които ще му помогнат по отделно или в комбинация и те да заемат поне 80-90% от дневното му меню.

При кървящи хемороиди трябва да се яде по-малко и на проблемното място да се налага свинска мас, парченце локум и люспа лук. Слага се салфетка и бинт около краката да ги предържа. Тази процедура се повтаря сутрин и вечер, докато спре кървенето.

Друга доста ефикасна рецепта, която обещава пълно излекуване е всяка сутрин в продължение на 20 дни сутрин да се изяжда по 1 белтък от яйце (най-добре домашно), на гладно, половин час преди закуска. Ако е неприятно, може да го разбиете на сняг с малко мед .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *