Бананът премахна бръчките по шията

Кожата на шията също има нужда от специални грижи. Повечето от нас обаче сякаш забравят това и обръщат внимание едва при появата на първите бръчки там. Бръчките на лицето често са отражение на най-често изразяваните ни емоции.

Линиите на шията пък са резултат от често повтаряни движения, например извиване на врата, навеждане на брадичката надолу и т. н.

С натрупването на годините еластичността на кожата отслабва и губи младежкия си тонус. Именно поради това започват оплакванията ни относно естетическия вид на кожата в тази част на тялото. Категорично няма как да премахнете всички бръчки по врата, но можете да извлечете полза от доказано ефикасни и евтини методи, които успешно заглаждат немалка част от тях.

Бананът представлява отлично натурално средство за регенериране на кожата, стимулира производството на колаген и засилването на еластичността и е ефективен помощник, когато става дума за здрава кожа. За целта се нуждаете от един узрял банан, който да направите на паста и да смесите със супена лъжица розова вода.

По желание може да заместите водата със супена лъжица етерично масло от шипка. Нанесете получената паста върху кожата на врата и я оставете да действа 20 минути. След това изплакнете, както обикновено правите. Можете да повтаряте процедурата 3 пъти седмично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *