Банан и канела помагат срещу безсънието

Неведнъж сме чували фразата: „Сънят лекува“. Тя неслучайно битува така устойчиво – всеизвестно е, че той играе съществена роля за физическото и психическото здраве. Но кой ли не е имал моменти, когато го връхлита безсъние. При някои това е инцидентно, при други нормалното заспиване се превръща в кошмарно изтезание.

Съществуват много рецепти от народната медицина, които помагат при това състояние. Но повечето включват сложни отвари с билки, изискващи дълго свещенодействие при приготвянето им.

Тук ви предлагаме една чудодейна напитка, която може да реши проблема, а се забърква за нула време. За нея са нужни 1 банан, 1 пръчка канела (в краен случай може да се използва 1/2 чаена лъжица канела) и половин литър вода.

Водата се оставя да заври в малка емайлирана тенджера. Когато кипне, в нея се пуска за 1-2 минути канелената пръчица. След това се прибавя нарязаният на кръгчета банан.

Когато сместа кипне отново, се сваля от котлона. Напитката се оставя да изстине, прецежда се и се пие час преди сън в течение на 10-12 дни. Процедурата може да се повтори след един месец, ако е нужно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *