Билкарят Еньо Миланов: Вземайте имел против рак и високо кръвно!

Билкарят Еньо Миланов e сред най-изтъкнатите имена в занаята. Но той е наричан още Симеоновският лечител, защото има изумителни рецепти за пролетна умора, грип, дори онкологични проблеми.

От години чародеят призовава хората да прогледнат за силата на майката природа, която ние замърсяваме, но тя продължава да мисли за нас, като ни дава лечебните си растения.

„Повечето хора са със сринат имунитет“, констатира знахарят в свои интервюта. Една от причините според него е общоизвестният факт, че храната, която ядем, е компрометирана и пълна с канцерогенни консерванти. А отровите и стресът се натрупват и се отключват различни сериозни проблеми, като бучки по гърдите. „А от едно време старите баби, включително и леля Ванга, са предписвали пелин. Той се реже на ситно с пчелна пита восък и се вари, получава се една каша. Налага се бучката с нея и тя се топи. Имах едно младо семейство с такъв проблем. Приложиха метода, който им показах, и до два месеца всичко беше изчистено“, твърди Миланов. И добавя: „През 1982 г., когато в София беше модерно да пием английски, грузински и всякакви други чайове от екзотични страни, един „луд“ американец пълнеше куфари с риган и мащерка от Пиринско“, разказва бай Еньо, който е бивш пилот, а тайната на билките е учил още като дете от своите баба и дядо.

Билкарят издава и за тайните на имела, който се счита за лек при онкологични проблеми. Той се среща по родното Черноморие. „Имелът паразитира, измъквайки в себе си жизнените сили на съответното дърво. Брал съм го върху кайсия, праскова, чинар, бреза“, обяснява родният билкар. Той действал антитуморно, пояснява Миланов, сочейки поведението на растението и в природата. „Той върши още две хубавини – на тия с ниско кръвно им го качва, а на хипертониците го сваля. Неслучайно го наричат билката на спасението – никое хапче не го може това. Вземат се от топчетата му по 2-3 пъти дневно максимална доза, иначе става отровно. Също така див анасон – ползва се коренът му. Китайците смятат, че който го пие, няма да хване грип. Викат му още каменоломка, защото вади камъни от бъбреците. Неговият корен може да расте през скалите.

Има в себе си някакви тайни киселини, прави си дупчица в камъка и аз после си чупя кирката, за да го извадя оттам. Ако не ви е приятна миризмата на дивия, може да се замести и с питомен анасон, но на него се вземат плодовете. Действа антивъзпалително при всички белодробни случаи – астма, бронхит, задух, разни грипни състояния, болки в стомаха и червата. Има пикочогонно и болкоуспокояващо действие. Засилва функциите на млечните жлези. Пие се още при пресипнал глас, безсъние, главоболие, за регулиране на болезнена менструация“, изрежда Еньо Миланов, който е жива енциклопедия на здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *