Билкар: Кафе от боб ликвидира шиповете

Билкарят Георги Велков разкрива поредна алтернативна рецепта от своя тефтер, с която е помогнал на стотици хора. Тя е за лечение на шипове, а за пръв път я узнал на младини.

„Това се случи преди много години, аз тогава бях на 40 години още. Среща ме един милиционер и ме упреква защо аз, млад човек още, се движа с бастун. Оплаках се, че страдам от шипове в коленете, а той ми каза, че има лек за това.

Аз го изгледах учудено и невярващо, но той на свой ред ми отвърна следното: „Ще ти разкажа една приказка, а ти, ако искаш, вярвай. Моят чичо беше обхванат целият от шипове и каквото да беше опитвал, нищо не му помогна. Срещнала го обаче някаква бабичка, на която той разказал за мъките си.

„Пий кафе от боб – казала бабата – и след 2-3 седмици ще се оправиш“. И човекът изпълнил тази иначе простичка рецепта – сутрин, обед и вечер пиел кафе от боб. А когато отишъл при доктора за рентгенови снимки, той го попитал – къде са шиповете?

Докторът се засмял, но човекът казал: на вас ви е смешно, но на мен ми мина“, споделя Велков. Той разкрива и как всъщност се приготвя лековитото кафе. „Взема се по-ситен боб и се пече в тава във фурната, докато стане кафяв, също като кафето. След това се мели в машинката за кафе. И си правиш кафе, което се пие половин час преди ядене – сутрин, обед, вечер. Е, малко неприятно мирише, няма този аромат и вкус на същинското кафе, но целта е да оздравеем!“, допълва лечителят.

„Аз съм живото доказателство за това, че помага. Не слушай умнило, слушай патило, както е казал народът“, категоричен е бай Георги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *