Билковото чудо на 90-годишната баба Гина, което ликвидира грипа

90-годишната баба Гина от село Лехчево не посяга към лекарствата, а се радва на крепко здраве благодарение на народната медицина. Нейната прочута рецепта се разпространява от уста на уста в цяла България. Тя я получила като завет от своята баба.

Пенсионерката твърди, че няма човек, на когото билковото чудо да не може да помогне за повдигане на имунната система, лечение на грип, дори и пневмония. Освен това отварата пречиствала организма и церяла анемията. Баба Гина казва, че не ни трябват само правилните пропорции на съставките, но и упоритост при приема на природното лекарство.

„Вземаме половин буркан мед – истински и не захаросан, около 50 грама семена от коприва, два лимона, две глави лук, които настъргваме на ренде, и около 100 грама орехи – задължително нарязани на ситно и ако може да са млади. Орехите режем или ги намачкваме в хаванче, а лимоните се изстискват на сок. След това ни трябва по-голяма купа, в която да сложим най-напред меда, после сока от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите. Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява възрастната жена.

Тя се кълне в тази рецепта за здраве и чудните ѝ свойства, тъй като я ползвала още от дете. Правила я нейната баба, която пък я научила от своята баба. „Лекарство не съм видяла. А и що ми е да давам пари, които и без това нямам, та да купувам тези измислени препарати по аптеките. Повечето са измама и лъжа, само да богатеят някои, а другите да мрем“, ядосва се баба Гина. Пенсионерката убеждава, че ако всеки ден вземаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – преди хранене поне тридесет минути, няма да се разболеем цялата зима. А ако в момента ни мъчи грип или дори пневмония, ще отшумят направо докато мигнем.

„Цяло село съм излекувала с тази рецепта. И винаги ще го правя, ще я казвам на всички хора, дорде съм жива. Като мога да помогна, защо да не го направя?“, смее се баба Гина Трифонова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Без болести цяла зима с рецептите на Петър Димков
Next post Руски йога: Само с 2 съставки забравяте всички болести