Бирената мая спира косопада, консултирайте се с дерматолог

Бирената мая спира косопада, консултирайте се с дерматолог

С лечебна и профилактична цел бирената мая може да се приема във вид на таблетки при стриктно спазване на дозировката, посочена от лекар или в листовка към препарата. Предозирането е опасно особено заради витамин D в тази мая. Той води до образуване на вещества, чийто излишък нарушава баланса в организма.

Бирената мая не бива да се приема в прясно състояние. Тя може да се изсуши вкъщи при температура 100 градуса. След като водата се изпари, маята се превръща в тънка коричка. Тя се натрошава на ситно и се слага в шише от тъмно стъкло или в порцеланов съд. От нея се взема по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден. Сушената бирена мая освежава кожата и подпомага лечението на някои видове екземи. Освен това заздравява ноктите, спира пърхота, побеляването на косата и някои форми на косопада.

В тези случаи, след консултация с дерматолог, приемането на бирена мая може да се увеличи до 4-6 супени лъжици на ден. Тя е полезна и при недостиг на стомашен сок, възпаление на червата и анемия. Лечението с мая е продължително. Подобрение настъпва едва след първия месец. А максималният срок е 3 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *