Божествената билка на Архангел Михаил лекува бронхит и възпаление на белите дробове

Билка Ангелика архангелика се използва в народната медицина дълго време. Поради ароматния си вкус, то отдавна е известно като храна, подправка и лекарство. В градините на средновековните монаси тя се отглежда като едно от основните лечебни растения и преди всичко като средство срещу чумата.

Според легендата, благородството в лечението на чумата, което след това бързо се е разпространило в цяла Европа, е открито от Архангел Михаил, след което получава името си. Известно е, че то успокоява нервната система и регулира храносмилането, което му придава специално място сред свещениците през Средновековието.

Препоръчва се също за лечение на анорексия и изтощение. Билката се използва и срещу ревматизъм, чернодробно заболяване, жлъчка и срещу менструални болки.

Ангелика е ефективен стимулира секрецията на дихателните органи.

Нейният състав има масло, което действа срещу възпаления и унищожава инфекции при бронхит и възпаление на белите дробове . Билката предотвратява съсирването на кръвта, затова се препоръчва за лечение на тромбоза.

Чаят от тази благородна билка е полезен за стомаха, пречистване на кръвта и пикочния мехур. Той облекчава спазми в стомаха и хемороиди.

Продуктите от билката Ангелика не се препоръчват по време на бременност и кърмене. Също така не се препоръчва за диабетици, както и за пациенти, които използват лекарства против съсирване.

Когато използвате билки, трябва да се избягва по-дълъг престой на слънце поради фумарокумарин, който съдържа билката.

При терапия Ангелика се използва като течен екстракт, тинктура, етерично масло или сух корен за чай. 1,5 до 3 г екстат се приема ежедневно, а като тинктура, две до три дози от 20 капки се разтварят в малко вода точно преди хранене.

Експертите в народната медицина препоръчват на Ангелика като етерично масло да се използва два до три пъти в три или най-много четири капки. Чаят, обаче се прави от лъжица сух корен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *