Болката в зъбите – предвестник на инфаркта

Внезапната болка в зъбите или челюстта може да бъде опасен симптом. Британският лекар Алка Пател казва, че това е един от признаците на инфаркт. Пациентите най-често го описват като болка в няколко зъба наведнъж или усещат локализация в областта на челюстта.

По думите на д-р Пател блуждаещият нерв се движи от мозъка към сърцето, като преминава през челюстта. Следователно сигналът може да „заседне“, причинявайки болка на място, което изобщо не е свързано със сърцето.

Лекарят съветва хората, които внезапно почувстват болезнени усещания в областта на челюстта, незабавно да спрат физическата активност и да измерят кръвното си.

Инфарктът невинаги се проявява с характерните си симптоми – силна болка в областта на гръдния кош, тахикардия. Понякога симптомите могат да бъдат много неясни, така че изглежда, че пациентът просто усеща някакво общо неразположение.

Инфарктът без симптоми обаче е не по-малко опасен от пристъп, който се проявява очевидно. Ето защо е важно да проследявате промените във вашето състояние. При поява на симптоми като тежест в гърдите, внезапна слабост или умора, парене в гърдите трябва да се обадите на лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *