Босилекът идва на помощ срещу разширени вени

Проблемите с вените са широко разпространени – засягат почти всяка втора жена по някакъв начин. По-тежките последици са венозна слабост и разширени вени. Мъжете страдат по-рядко от такива проблеми. По-леките случаи са повърхностните разширени вени, те са и най-широко разпространените.

Босилекът съдържа много витамин К, а това е важно за здравето на кръвоносните съдове. Витамин К помага за обмяната на калция. По този начин пречи на венозния застой и помага да се избегнат малките видими венички по кожата. Витамин К стимулира и производството на тромбин. Този протеин подпомага движението на кръвта в здравите вени, така че увредените вени да не бъдат блокирани чрез кръвта.

Проучване на университета в Маастрихт показа, че всекидневната консумация на босилек помага на паякообразните венички да избледнеят, и то след само 6 седмици. Лимоновото масло действа по същия начин. То се втрива в засегнатата област три пъти дневно, облекчава отока и помага да се отвори кръвообращението. Тъй като застоялата кръв предизвиква разширените вени, лимоновото масло подпомага процеса на оздравяване.

Ябълковият оцет също облекчава свързаните с разширените вени симптоми. Подобно на лимоновото масло, усилва движението на кръвта. Може да се налага като компреси на мястото, които остават около 20 минути. Това лечение се провежда два пъти дневно в продължение на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *