Бъдете внимателни! Това са скрити симптоми на рак

Злокачествените заболявания днес все по-често засягат и хората, които са на млада и средна възраст, така че ако имате необичайни симптоми, които продължават, не ги пренебрегвайте защото сте „прекалено млади“ за сериозно заболяване, съветват лекарите.

Хората често пренебрегват симптомите на злокачествени заболявания, докато болестта не прогресира, а именно ранната диагноза е най-добрият коз за лечение. Открийте първите симтоми на рак .

Няма правила

Здравните оплаквания, които преминават не трябва прекалено да ви тревожат, но ако симптомите не отминават и след три до четири седмици, задължително посетете лекар и решена да съмненията.

Необяснимо отслабване

Повечето пациенти болни от рак , дори след като се постави диагнозата отбелязват, че драстично отслабнали, но не обръщали внимание на това.

Загубата до два килограма не е притеснителна, но повече от това, без да промените своите хранителни навици или да започнете да спортувате, е причина да се отиде на лекар.

Хроничната умора

Ако ежедневно чувствате все по-малко енергия, трудности да ставате от леглото и заспивате на същата секунда, когато легнете и въпреки че достатъчно спите, посетете лекар. Хроничната умора често е симптом на претоварен имунитет . Въпреки че причината не трябва да бъде злокачествен процес, а друга хронична болест или нарушение на хормона на щитовидната жлеза , ако продължи повече от три седмици, потърсете лекар.

Постоянна болка

Болката е свързана с известно възпаление, е проблем с имунитета, но и появата на кисти , които могат да бъдат злокачествени. Става дума за упорито главоболие, болки в костите или корема, болка, която не минава за две седмици може да бъде предвестник на злокачествен процес и трябва да се определи причината.

Промени на кожата

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло, а освен необичайните бенки, или рани, които могат да представляват поява на меланом , кожата може да издава и симптоми на други тумори . Обърнете внимание на постоянни кръгове под очите, жълтеникавост на кожата , хиперпигментационни петна и лющене на кожата , консултирайте се с лекар.

Промени с уринирането и храносмилането

Упоритите оплаквания с храносмилането, като форми на диария, запек или чести изпражнения, в комбинация с подуване или кървене , са чест показател за рак в храносмилателната система , но може да насочват на рак на простатата или яйчниците. Ако имате затруднения с уринирането повече от две седмици, трябва да се прегледате и не препишувајте тези симптоми само „възпаление“.

Кашлица, болки в гърлото

Дали пушите или не, важно е да обърнете внимание на всяка форма на кашлица, която не минава нито след един месец, но и чести болки в гърлото или промени на лигавицата на устата или езика. Ако не ви помага лечение с антибиотик и възпалението често се връща, потърсете специалист преглед, а не само при лекар с обща практика.

Появата на пъпки

Необичайни подутини или поява на отоци на кожата могат да бъдат симптом на рак на гърдата, тестисите или лимфните възли. Лимфните възли могат да реагират на по-малки процеси при органите, а тестването е много просто – пункцията точно ще определи истинското състояние на нещата.

Постоянна температура

Повишена и упорита температура , която се появява без някои съпътстващи симптоми на грип или настинка е знак за преглед, казват лекарите. Температурата често следва появата на злокачествени процеси , тъй като се явява като раезултат на активиране на защитната система на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *