Вижте какво е давала Преподобна Стойна за здраво сърце

Преподобна Стойна много е помагала, продължава да помага и днес от многобройните икони. Затова и всеки човек пристъпва прага й с ново листче в ръка и му търси място, за да бъде изпълнено единственото желание – да има здраве и да се сбъднат мечтите му.

Има и вярване, че трябва да се преспи една нощ на пода, за да се излекуваш, а ако се наведеш над кладенеца в двора и кажеш желанието си, то ще се сбъдне, защото това е жива вода.

Въпреки многобройните чудеса, Българската православна църква не признава Стойна за светица, обявявайки, че е лекувала неканонично. Народът обаче продължава да я тачи.

Фактът че толкова много хора посещават този храм, говори че вярата в доброто живее дълбоко в нас, че надеждата за щастие и избавление от болките и болестите ни води към такива места, за да се помолим и докоснем до необяснимото и чудото на изцелението.

Преподобна Стойна е познавала и чудото на билките и е давала точни рецепти на всички нуждаещи се. Ето какво е препоръчвала за здраво сърце.

Трябва да приготвите смес от 20 гр. тинкура от глог, 20 гр. тинктура от валериан, 1 гр. камфор, който е на прах, 15 гр. розова вода и 20 капки мента. Всички съставки бъркате внимателно с малка дървена лъжица. Приемането става по следния начин. Вземате 1 бучка захар, върху която капвате с капкомер (пипетка) 20 капки от полученото течно лекарство. Обогатената с лековитата смес бучка захар се смуче, докато захарта се разтопи в устата. Дневно се приемат 3 бучки – по една, 20 минути преди да закусите, да обядвате и да вечеряте.

След като болният човек изяде лековитата бучка захар, 10 минути по-късно той трябва да изпие и 1 ч.ч. от една специална отвара.

За целта трябва да приготвите смес от 35 гр. босилек, 35 гр. ирландски лишей, 10 гр. цвят от бъз, 10 гр. маточина, 10 гр. мащерка, 10 гр. буков мъх и 10 гр. чубрица.

В 1/2 литър кипяща вода слагате 2 с.л. от сухата смес и 1 ч.л. ситно нарязани портокалови кори. Още 10 минути на слаб огън трябва да се варят всички съставки.

Когато отварата изстине, прецеждате я и я съхранявате в хладилника.

Трябва да знае, че е особено важно да спазвате точната доза на съставките, както и стриктно да изпълните технология на приготвяне. В противен случай няма да се получи желаният оздравителен резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *