Витамин B17 – помага ли срещу ракови заболявания?

Често може да чуете въпроса: „Ефективен ли е наистина витамин B17 при лечението на ракови заболявания?”. Първо, трябва да знаете, че B17 или още познат като „Амигдалин” е уникален биохимичен комплекс. Той изобилства в бадемовите, черешовите и кайсиевите ядки. Витамин В17 е много важен метаболитен компонент в биохимията на човешкото тяло и има коригиращ ефект върху метаболитните процеси в клетките. Също така Амигдалин има способността да „отрови” злокачествените туморни образувания, защото съдържа цианид.

Амигдалин се използва широко и се изучава за медицински приложения вече повече от век. В концентрираната си и високо причистена форма, създадена за лечение на рак, той е известен като витамин B17.

Как действа?

На всеки е известно, че цианидът сам по себе си е високотоксичен за човешкия организъм. За освобождаването на цианидът във витамин B17 е нужно веществото да попадне в контакт със специален ензим, наречен бета-глюкозидаза. Бета-глюкозидазата се отделя, в достатъчни количества за разграждане на B17, само от раковите клетки. По този начин B17 изпуска цианидът изключително таргетирано, което му дава възможност да отравя само раковите клетки.

Има още един важен ензим, наречен роданес, който може да неутрализира цианида в малки количества, като веднага го превръща в странични продукти, които са полезни и необходими за здравето. Този ензим се намира в огромни дози във всяка част на тялото, с изключение на раковите клетки, които следователно не са защитени.

Тъканите без рак са естествено надарени с уникалната способност да се защитават и дори да се хранят, като усвояват молекулите на В17, докато раковата тъкан превръща същото вещество в мощни токсини, срещу които няма как да се защити.

По този начин витамин B17 действа изключително целенасочено върху засегнатите органи и тъкани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *