Внимание, огледайте се! 5 неща у дома, които причиняват рак

Ракът е едно от най-коварните заболявания, което покосява милиони хора по света всяка година. Случаите на рак зачестяват, а възрастовата граница спада все повече. Много са факторите, които могат да причинят рак.

Освен генетичните предразположения, лошия начин на живот, замърсяването, вредните навици, стреса има и някои неочаквани неща в собствения ви дом, които могат да са предпоставка за поява на рак. Кожата се счита за изискан материал, от който се правят красиви и скъпи мебели. Но както изкуствената, така и естествената кожа се обработват с химикали и слепващи вещества, които имат канцерогенен характер.

В кожените мебели има концентрирани количества хром, пигменти и слепващи вещества, които са изключително вредни. Ако хладилникът ви е стар, вероятността в него да са се натрупали множество канцерогенни елементи е голяма.

Постоянната употреба на този уред повече от 10 години повишава риска от поява на рак. В хладилниците се размножават стотици бактерии и микроорганизми, вредни за здравето. Остаряването и „умората“ на метала и пластмасата, от които са направени хладилниците, също оказват канцерогенно влияние.

В килимите и пердетата също се задържат множество алергени, опасни бактерии и микроорганизми. Освен това за направата им се използват канцерогенни вещества, особено в подложките на килимите. С времето в тях се натрупват големи количества от елемента кадмий, който според изследвания може да предизвика рак.

Почистващите препарати имат в състава си токсични химически вещества, много от които водят до заболявания. Сред най-опасните е формалдехидът, който, за съжаление, се среща и в козметиката. Четете внимателно етикетите и не избирайте продукти, които го съдържат.

В дрешниците и килерите се съхраняват дрехи, обувки и други пособия и предмети, които с течение на времето и застояването натрупват канцерогенни вещества. Едно от тях, което може да се открие в дрешника, е перхлоретилен. Той е изключително опасен за здравето, предизвиква рак. Среща се в дрешника, защото обикновено този химикал се използва в химическото чистене, което повечето хора използват за връхните си дрехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *