Внимание! Професор: Добавките с калций са пагубни за сърцето!

Изследване установило, че калциевите добавки увеличават риска от сърдечен пристъп с цели 86%, предупреждава проф. Алексей Ковалков, д.м.н., по повод последни данни на учените, които свидетелстват за пагубното влияние на калциевите добавки за сърцето.

Според проф. Ковалков приемът на тези средства значително увеличава риска от сърдечен пристъп. Той съобщава в Инстаграм резултати от приключило наскоро изследване, публикувано в популярно научно списание.

Чуждестранните изследователи, изучаващи влиянието на калциевите добавки върху сърцето, потвърждават заключението за тяхната опасност, което по-рано е било публикувано от “Британски медицински журнал”.

Авторите на предишното изследване заявяват за повишена вероятност от проблеми със сърцето при ежедневен прием на 500 мг калций. А този път, анализирайки данни от 24 хиляди човека на възраст от 35 до 64 години, учените правят още по-тревожни изводи.

“Това може да се обясни с факта, че постъпващият в организма от добавки “чист” калций не може правилно да се усвоява. Рано или късно това води до калциноза на сърдечните клапани и магистралните съдове”, заявява проф. Алексей Ковалков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *