Внукът на Петър Димков разкри рецептите му за пречистване на черен дроб

Наследникът на великия лечител Петър Димков – неговият внук Петър Димков-младши, достойно продължава делото на дядо си в областта на ирисдиагностиката и фитотерапията. Той е съхранил всички рецепти на своя дядо и владее до съвършенство магията на билките.

Неслучайно малкият Петър, растейки около лечителя, винаги казвал: „Един ден и аз ще стана като дедко“. Д-р Димков-младши завършва медицина през 1985 г. в Киев, Украйна. Специализира очни болести. От 1986 г. до настоящия момент работи в Очна клиника на УМБАЛ „Александровска“, а междувременно се е отдал на делото на дядо си – съветите му за здраве да стигат до народа.

Наскоро внукът на Петър Димков извади от личните му архиви някои от по-непознатите му рецепти. Сред тях са и тези за пречистване на черен дроб, които навремето прочутият лечител препоръчвал на всички хора в напреднала възраст. Стриктното им изпълнение предпазва от злокачествени образувания, контролира вече появилия се рак и спомага за баланса в организма.

„Сутрин, обед и вечер, 30 минути преди ядене, да се взема по 1 с. л. настойка от: 500 г зехтин, 300 г листа от магданоз, нарязани ситно, 300 г нарязани лимони. Всичко това се поставя в подходящ съд и на водна баня на тих огън ври 1 час. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване“, казва Димков-младши. „Двадесет минути след настойката и два часа и десет минути след ядене (сутрин, обед и вечер) да се пие по 75 мл отвара от равни количества: агримония, бял равнец, върбинка, мащерка, овчарска торбичка, синя тинтява, цикория – корен, глухарче. От тази билкова смес се вземат 2 с. л. и 1 ч. л. червена хвойна – зърна, запарват се с 500 мл кипяща вода, врят на тих огън 15 минути и като изстинат, се прецежда“, допълва наследникът на Петър Димков.

Третата рецепта, която неговият дядо препоръчвал за пречистване на черния дроб, е два часа след ядене (сутрин, обед и вечер) да се взема по 1 смокиня с 1 резенче лимон от следната смес : нарязани 5 лимона по дължината (с корите) на по 8 парчета всеки и 20 сушени смокини, накълцани на по две и смесени с лимоните. „Поръсват се и с 1/2 ч. лъжичка печена стипца и 1 ч. лъжичка ревент (билката се нарича още ревен или равен), заливат се с чист винен оцет, така че цялата смес да се покрие, и се оставят два дни, за да попие оцетът. От тази смес се вземат две дози с прекъсване от 2 седмици между тях.

По време на двуседмичната почивка да се взема по 1 суп. лъжица смес от: 600 г чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише заедно с дръжките, 20 ядки от сладки бадеми, счукани в дървен хаван на каша, и 3 месести лимона, смлени с корите, но без семките“, допълва внукът на Димков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *