Водорасли по време на бременност – най-важният доставчик на желязо

Едва ли ще намерите един човек, който ще се осмели да оспори твърдението, че бременността е най-важният етап в живота на жената, която зависи от правилното храненето и здравето на поколението си. Но повечето учени са съгласни, че приемането на водорасли по време на бременност може да се окаже основният доставчик на всички важни микроелементи за организма, и най-вече – желязо. В сравнение с обичайното зеле, например, във водораслите желязото е 16 пъти по толкова. A всички знаем, че недостигът на желязо при бременни жени води до недостиг на кислород.

Най-важните витамини във водораслите AFA са B1 (тиамин) холин, B2 (рибофлавин), B5 (пантотенова к-на), B6 (пиродоксин), биотин, B3 (ниацин), фолиева к-на, B12 (цианкобаламин), C (аскорбинова к-на)

Синьозелените водорасли съдържат най-съвършения баланс от витамини от всички проучени водорасли, затова са идеални за бременни жени. Витамините са много важни за поддържането на живота. Те подпомагат храносмилането, изхвърлянето на токсините и устойчивостта спрямо болести. Липса или недостиг на витамини може да доведе до различни проблеми в храненето, в зависимост от това кой витамин липсва в храната. С малко изключения повечето витамини не могат да се синтезират от тялото. Те трябва да бъдат внесени чрез храната или чрез поглъщане на витамини на хапчета.

В едно неотдавнашно проучване в болницата Ню Хейвън, Йейл, са били изследвани 257 марки мултивитаминни препарати. В проучването се прави заключението, че 80% от витаминните препарати са били неподходящи, непълни (в тях са липсвали някои витамини) или небалансирани. При синьозелените водорасли витаминният състав е балансиран и е в отлична хармония с биохимията на човешкия организъм.

Синьозелените алги са значителна жива сила на земята. Те са първите растения, използвали слънчевата енергия за фотосинтеза и произвеждане на храна от околната среда. В продължение на 3,5 милиарда години алгите са преобразили планетата в система, поддържаща живота на сложните многоклетъчни организми. Спирулина и АФА са древно чудесно съчетание от храни с висока жизнена сила и мощно оздравително и подмладяващо въздействие върху тялото, ума и духа на човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *