Време е за пролетен детокс според лунния календар

Пролетта настъпи и е време за пролетен детокс, ето защо поглеждаме към календара, за да видим кога са фазите на Луната за лунната диета. През април тази година те се падат така, че да можем да детоксикираме организма си преди и след великденските празници. Разбира се, ако се храним разумно между фазите на Луната, ще можем да запазим добрата си форма.

Когато настъпи съответната фаза на Луната, в рамките на 24 часа консумираме само плодови и зеленчукови фрешове, билкови чайове, зелен чай, вода. Не са разрешени млечни продукти, мед, подсладители, други храни и алкохол. След като съответната фаза от диетата приключи, важно е да захраним организма си постепенно с домашни бульони, варен картоф, кисело мляко.

По време на очистващите дни е възможно да почувстваме главоболие. То може да се дължи на детоксикацията или дехидратация, затова е важно да приемаме достатъчно вода и течности. Някои хора понасят тези дни по-леко, докато при други е възможно да има замайване. Те биха могли да добавят към приема на течности по-захарен плод или малка зеленчукова салата, без да я овкусяват и която да съдържа домати, краставици, свежи подправки, марули, информира az-jenata.bg.

Лунната диета ни помага да елиминираме известна част от водното тегло и токсините. С нея можем да поставим началото на едно по-здравословно хранене, намалявайки постепенно консумацията на тестени изделия, солени храни, колбаси. Билкови чайове, които може да добавите към лунната диета са лайка, мащерка, коприва, мента, маточина.

Ако страдате от някакви заболявания, преди да започнете лунната диета, се допитайте до лекар дали този разтоварващ режим е подходящ за вас. Диетата не се препоръчва за бременни и кърмещи жени.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за месец април:

– 6.04.2023 г. – 07:18 часа – пълнолуние;

– 13.04.2023 г. – 12:53 часа – последна четвърт;

– 20.04.2023 г. – 07:48 часа – новолуние;

– 28.04.2023 г. – 00:08 часа – първа четвърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *