Глад, студ и почивка: Как се лекува остра вирусна инфекция

В условията на пандемията, която е предизвикана от новия коронавирус, лечението на остра вирусна инфекция (ОВИ) е от голямо значение. И най-вече лечението, което е започнало навреме. Това ще помогне да се избегнат не само усложненията и по-продължителното заболяване, но и притесненията, че може да е COVID-19.

Вирусите са най-примитивната форма на живот, която стои между живата и неживата природа. Те съдържат само генетичен материал – РНК или ДНК, който е „опакован“ в протеинова обвивка. Най-известните вирусни инфекции включват ОВИ, грип , пневмония, менингит и някои други заболявания.

Когато попадне в човешкия организъм, вирусът се прикрепя към мембраната и неговият генетичен материал отива в клетката гостоприемник, където се разпространява с помощта на ензимите на тялото и кръвта. Клетката започва да синтезира вирусни протеини. Новородените вируси навлизат в новите клетки, причинявайки прогресията на заболяването. Тогава вирусите започват да се отделят с различните течности в околната среда, заразявайки нови гостоприемници.

Лечение на вирусни инфекции

Необходимо е да напомним, че вирусните инфекции не могат да бъдат лекувани с антибиотици. Те са устойчиви на техните ефекти, тъй като вирусите нямат клетъчна стена, метаболизъм и собствени системи за синтез. Антибиотици се предписват само когато съществува риск от усложнения. Възможно е да се унищожи вирус, който вече е проникнал в клетъчната структура, само заедно със самата клетка.

Антивирусните лекарства стимулират имунитета на организма, нарушават структурата на новите вирусни частици и предотвратяват навлизането на вирусни патогени в новите клетки.

Настинки, грип и други сезонни неразположения, като хрема и възпалено гърло, могат да се предотвратя ето така:

– Глад – по време на болестта хората често губят апетит, тъй като тялото изразходва цялата си енергия за борба с вирусите. Не трябва да ядете насила. Ако не ви се яде, по-добре се ограничете до по-силен бульон, пиене на много вода с лимон, зелен чай, различни билкова отвари и вода – много вода.

Има една особеност, която е добре да се знае. Гладуването подпомага работата на имунната система. Това се случва само ако организмът е подлаган системно и постепенно на гладуване. Ако започнете да гладувате изведнъж, ще има временен срив на имунитета. Най-добре е да се стартира с интервално гладуване от 6, 8, 10 и 12 часа.

– Студ – ще имате нужда от чист въздух. Помещенията на работата и у дома трябва да се проветряват по-често, да се прави мокро почистване и овлажняване на въздуха. температурата на въздуха не бива да е много висока. Вечер ще е по-добре да се спи на по-прохладно, от порядъка на 16-18 градуса.

– Почивка – по време на заболяване не трябва да създавате допълнителен стрес върху зрението, слуха и други органи, като гледате телевизия, социални мрежи, играете на компютър или телефон. Физическата активност също не се препоръчва.

– Прием на витамини – ще ви накара да се почувствате по-добре Витамин D, С, цинков пиколинат, използването на пробиотици и ензими.

По време на заболяване трябва да изплаквате носа с физиологичен разтвор или минерална вода, да правите гаргара с вода със сол или колоидно сребро. Трябва да се отбележи, че червата също се нуждаят от защита и затова трябва да пиете много вода и да приемате абсорбенти.

Превенция на вирусни заболявания (включително и коронавирус) от от Зор Алеф

Зор Алеф (Анатолий Александрович Руденко, роден през 1976-та година) е лечител и духовен учител. Лечителските умения и знанията в духовната област е наследил от своята майка – видинската целителка Иванка Павлова (1952-2001) и от прабаба си по майчина линия – Мара Войчева, известна знахарка и лечителка. Баща му е руския поет и преводач Александър Руденко.

1. Започва се гладуване от поне две денонощия.
2. Ако температурата е висока, но не по висока от 39.5 градуса, в никакъв случай не бива да се смъква с медикаменти.
3. Пиe се чай от лайка и липа.
4. Всеки ден се изпива сока на един лимон, подсладен с една-две лъжички мед.
5. Сутрин и вечер се взимат по 30 до 40 капки спиртен извлек на прополис. Прополисът помага на имунитета, като убива доста вредни патогени..
6. Пийте вода с високо рН. Горна баня и Девин са такива.
7. Три пъти на ден се слага под езика по една чаена лъжичка сода бикарбонат. Задържа се в устата 3 минути, след което устата се изплаква. Содата прониква чрез слюнчестите жлези и алкализира лимфата. Вирусите не виреят в алкална среда. Содата и лимоновият сок ще помогнат да се алкализира организма.
8. Ако до четири, пет денонощия температурата не изчезне, това означава че може би има бактериална инфекция. Консултирайте се с лекар, който най-вероятно ще изпише антибиотици.

Ако спазите горните седем правила до това няма да се стигне. Бъдете уверени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Аскорбинова киселина – подарък за уморената кожа
Next post Раздразнени черва: Ефективната рецепта на лечителя Кородецки