Глината и боровата смола церят счупено

Глината и боровата смола церят счупено

Никой от нас не е застрахован от счупвания, независимо на каква възраст е. Понякога костите дълго време не зарастват и се налага човек да ходи в гипс с месеци, особено възрастните хора. По възможност към мястото на счупването налагайте лапѝ от глина – глинен прах се смесва с вода, за да се получи лапà.

Наложете я на кожата. Опитайте се да обхванете областта не само над счупеното, но и на това място около него, където усещате болка и където все още има отоци. Дръжте глинената апликация най-много 2-3 часа. След като махнете глинената лапà, внимателно изтрийте болното място, като изчистите остатъците от глината.

В никакъв случай не използвайте същата глина втори път. Можете да си правите такива компреси по 2-3 пъти на ден до пълното ви оздравяване. Когато ви свалят гипса, можете да си приготвите следното: смесете по 50 г борова смола и ръжено брашно. Тези съставки трябва да бъдат в прахообразен вид. Смесете с толкова яйчени белтъци, че да се получи каша. След това налагайте кашата на болното място през ден. За ускоряване на срастванията на костите върху гипса, точно над мястото на счупеното, можете да допирате магнит.

След срастване на костите, за намаляване размерите на костните белези, се правят вани с морска сол – в гореща вода се разтваря морска сол (една супена лъжица на един литър вода). Болният крайник се държи в тази вода в продължение на 15-20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *