Голямата грешка, която правите при закуска

По време на пандемия темата за засилване на имунитета излезе на първи план .Не само стресът, честата консумация на алкохоли някои заболявания могат да намалят имунитета ни. Нашите хранителни навици са в основата на това.

Ако все още имате навика да пропускате закуската, може би е време за промяна. Първото и най-важно хранене за деня е незаменимо, особено ако ни доставя вкусни и полезни източници на протеини. Те ни осигуряват ситост, намаляват риска от преяждане на следващите хранения и така се намалява вероятността от повишаване нивата на кръвната захар. Когато сме гладни, съпротивителните сили на тялото също са занижени.

Яйцата например са чудесен бърз и лесен избор за здравословна закуска. Богати са на протеини, витамин А, желязо, които са важни за имунитета ни. Добавете към тях източник на витамин С, като домат, свежа чушка и ще получите наистина вкусна закуска.

Между обяда и вечерята често огладняваме и не пропускаме следобедната закуска. Но какво консумираме? Още един лош навик свързан с начина на хранене, който излага на риск нашата имунна система, е неправилният избор за малка закуска. Вафли, кифли, чипсове, овкусени ядки… Всички те повишават апетита ни, кръвната захар, инсулина и не носят почти никаква хранителна стойност на организма ни.

Вместо тях може да хапнете 1-2 сварени яйца, плод, шепа сурови ядки, 1 чаша кисело мляко или скир с 1 плод. Получавате полезни хранителни елементи, важни за имунитета, сити сте и енергични. Не забравяйте, че нездравословното хранене, което включва всички пакетирани храни, колбаси, тестени изделия, е причина за натрупването на токсини в организма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *