Горната граница на кръвното ми налягане се повишава! Какво да правя?

Горната граница на кръвното ми налягане се повишава! Какво да правя?

От известно време периодично, през около месец, горната граница на кръвното ми налягане се повишава до 145-150/75 за около 24 часа, като от време на време имам и екстрасистоли. Тъй ката нормалното ми кръвно налягяне е около 125/75 в такива моменти на повишение се чувствам много некомфортно.

Посетих трима кардиолози, правиха ми кардиограми и други прегледи, но не се установи нищо тревожно, освен лек шум на сърцето, който си имам по рождение… Не употребявам никакви синтетични лекарства, приемам само някои хранителни добавки. Теглото ми е 64 кг. при ръст 170 см. Изследванията ми обаче показаха повишен холестерол, макар че се храня здравословно.

Имам проблеми със съня и нервите, а и с гръбначния стълб от години (най-вероятно Бехтерев).

Може ли чрез алтернативни методи на лечение да преодолея това състояние?

Христо Найденов

Здравейте!

Това е труден въпрос и така лесно и еднозачно не може да се отговори. Не е толкова важно какво искате, а е по-важно дали ситуацията позволява. Изискват се задълбочени изследвания и анализи и чак тогава може да са коментира дали може. С елементарни прегледи не става.

д-р Камен Каменов

Д-р Камен Каменов е специалист по вътрешни болести и кардиология. Интересува се и изучава алтернативната медицина, за да може да помага цялостно на своите пациенти.

С д-р Камен Каменов можете да се свържете на тел. 0888 245 062.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *