Горната граница на кръвното ми налягане се повишава! Какво да правя?

От известно време периодично, през около месец, горната граница на кръвното ми налягане се повишава до 145-150/75 за около 24 часа, като от време на време имам и екстрасистоли. Тъй ката нормалното ми кръвно налягяне е около 125/75 в такива моменти на повишение се чувствам много некомфортно.

Посетих трима кардиолози, правиха ми кардиограми и други прегледи, но не се установи нищо тревожно, освен лек шум на сърцето, който си имам по рождение… Не употребявам никакви синтетични лекарства, приемам само някои хранителни добавки. Теглото ми е 64 кг. при ръст 170 см. Изследванията ми обаче показаха повишен холестерол, макар че се храня здравословно.

Имам проблеми със съня и нервите, а и с гръбначния стълб от години (най-вероятно Бехтерев).

Може ли чрез алтернативни методи на лечение да преодолея това състояние?

Христо Найденов

Здравейте!

Това е труден въпрос и така лесно и еднозачно не може да се отговори. Не е толкова важно какво искате, а е по-важно дали ситуацията позволява. Изискват се задълбочени изследвания и анализи и чак тогава може да са коментира дали може. С елементарни прегледи не става.

д-р Камен Каменов

Д-р Камен Каменов е специалист по вътрешни болести и кардиология. Интересува се и изучава алтернативната медицина, за да може да помага цялостно на своите пациенти.

С д-р Камен Каменов можете да се свържете на тел. 0888 245 062.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *