Гроздето е гориво за човешкия организъм

Лятото е сезон, в който има изобилие от плодове. А гроздето е един от тях, който съдържа най-много захар, така че освен за хапване може да го използвате и за маска. То не само задоволява апетита на човек, но може да ни снабди с много полезни вещества.

Известно е, че гроздето е гориво за човешкия организъм. То помага за образуването на гликоген, който пък от своя страна служи като енергиен резерв за мускулите и за цялото ни тяло.

Освен това в този плод има магнезий, калций, силиций и други. В гроздовите зърна се открива доста голям запас от витамин С, каротин и витамини от група Б. Заради захарите в състава си, този плод е много хранителен.

Не само, че има полезни действия, но гроздето е и един чудесен природен козметичен продукт. Козметичните компании и фирми го използват като съставна част от редица мазила, но също толкова добре може да се справите и вие като си направите такива и у дома.

За изглаждане и опъване на кожата е добре да си направите маска от разполовени и обелени гроздови зърна. За да се получи добре трябва да се отстранят ципата и семките, а след това месестата част се нанася по лицето. За по-голям ефект се остава така най-малко 15 минути и след това се отмива.

Ако кожата ви е изгубила своята еластичност ви предлагаме маска от няколко зрънца грозде, направени на каша, 2 чаени лъжички кисело мляко, лъжичка мед и също толкова лимонен сок. Тази комбинация трябва да се остави да действа поне 20 минути.

А, за да подхрани човек кожата на лицето, може много лесно да си направи маска от 10 зърна грозде, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. кисело мляко и 1 ч.л. лимонов сок. Обелват се гроздовите зърна и се намачкват с вилица. След това се добавят меда, млякото, лимоновия сок. Разбърква се добре и се нанася на лицето. Оставя се да действа за около 20 минути, след което се изплаква с хладка вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *