Гръцкото сено – билка с доказани лечебни свойства и натурален афродизиак

Сминдух (Fenugreek, гр.ез. „Гръцко сено“) е добре позната билка, използвана от много култури заради своите лечебни свойства.

Доказано е, че сминдух забавя усвояването на захари в стомаха, стимулира производството на инсулин и понижава кръвната захар. Благодарение на това, той помага при лечение на различни здравословни проблеми: от загуба на апетит до хранителни разстройства и диабет.

Натурален афродизиак

Едно от най-популярните свойства на билката е нейната способност да подобрява и стимулира сексуалната активност при мъжете. Сминдух съдейства за увеличаване на мъжки хормони чрез освобождаване на сапонини. Сапонините са фитохимикали в растенията, които осигуряват множество ползи за здравето.

Химията срещу природата

В днешно време мъжете приемат всякакви синтетични лекарства, за да натрупат мощ и да се представят по-добре в спалнята. Вместо рискувате с подобни медикаменти, които могат да създадат сериозни странични ефекти, запознайте се с най-добрите алтернативи на майката природа и може да се изненадате.

Изследвания, извършени от Центъра за интегративна клинична и молекулярна медицина в САЩ, показват, че при мъже, които са приемали екстракт от сминдух два пъти дневно, се наблюдава значително подобрение на сексуалния живот. 6 седмично проучване показва почти 30% увеличение на сексуалната активност.

Редовен секс за добро здраве

Мъжете, които правят секс редовно, са по-здрави, по-щастливи и живеят по-дълго. Активният сексуален живот намалява стреса, подобряване функциите на имунната система и здравето на сърцето, подобрява качеството на съня, намалява риска от рак на простатата и подобрява самочувствието.

Ползите от тестостерона

Поради свойствата на сминдух за повишаване на тестостероновите нива, билката е основна съставка в различни добавки. Голяма част от тези добавки се предназначени главно за мъже, които искат да увеличат мускулната маса и да отстранят телесните мазнини. Повишените нива на тестостерон осигуряват повече енергия, здравословна функция на сърцето, контрол на теглото и увеличаване на мускулната маса.

Допълнителни ползи за здравето

Изследвания показват ролята на сминдух в лечението на диабет. Той съдейства за понижаване на холестерола и триглицеридите в кръвта, регулира нивата на кръвна захар и притежава противоракови свойства.

Благодарение на това, той помага при лечение на различни здравословни проблеми: от загуба на апетит до хранителни разстройства и диабет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *