Дафиновият лист спасява от мигрена

Дафиновият лист спасява от мигрена

Малко от хората, които се смятат за абсолютно здрави, могат да се похвалят, че никога не ги боли главата. Броят на страдащите от мигрена в наши дни постоянно нараства, особено в развитите страни.

Мигрената е много силна пристъпна болка, която обхваща най-често едната страна на главата. Дразнители от всякакъв характер могат да провокират пристъпа: ярката светлина; силният вятър; смяната на времето; вълнението.

Често пристъпите са съпроводени с нарушение на зрението, с гадене и диария. Това състояние продължава най-често няколко часа. А всичко започва с раздразнителност, с понижаване на настроението, почти депресия.

Състоянието обикновено става хронично, а за да се облекчи, на помощ идва народната медицина. Дафиновият лист притежава съединения, които са особено подходящи за облекчаване на различни видове болки, включително и такива, причинени от мигрената. За да си направите чай от него, са ви необходими 3 дафинови листа и 1 чаена чаша вода. Изсипете дафиновите листа в отделен съд.

Сложете водата на котлона, за да заври. Залейте дафиновите листа с нея и поставете капак на съда. Оставете напитката да се охлажда за 15 минути, след което я прецедете и я изсипете в отделна чаша. По желание може да я подсладите с чаена лъжичка мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *