Дафиновият лист спасява от мигрена

Малко от хората, които се смятат за абсолютно здрави, могат да се похвалят, че никога не ги боли главата. Броят на страдащите от мигрена в наши дни постоянно нараства, особено в развитите страни.

Мигрената е много силна пристъпна болка, която обхваща най-често едната страна на главата. Дразнители от всякакъв характер могат да провокират пристъпа: ярката светлина; силният вятър; смяната на времето; вълнението.

Често пристъпите са съпроводени с нарушение на зрението, с гадене и диария. Това състояние продължава най-често няколко часа. А всичко започва с раздразнителност, с понижаване на настроението, почти депресия.

Състоянието обикновено става хронично, а за да се облекчи, на помощ идва народната медицина. Дафиновият лист притежава съединения, които са особено подходящи за облекчаване на различни видове болки, включително и такива, причинени от мигрената. За да си направите чай от него, са ви необходими 3 дафинови листа и 1 чаена чаша вода. Изсипете дафиновите листа в отделен съд.

Сложете водата на котлона, за да заври. Залейте дафиновите листа с нея и поставете капак на съда. Оставете напитката да се охлажда за 15 минути, след което я прецедете и я изсипете в отделна чаша. По желание може да я подсладите с чаена лъжичка мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post В сезона на ваксините: Как да се предпазите от анафилактичен шок?
Next post Мехлем с невен отпуска сецнат кръст