Да преборим високото кръвно по метода на Петър Димков

Артериалната хипертония няма свои симптоми. Често споделяните от пациентите оплаквания – главоболие, неспокойствие, сърцебиене, напрежение в главата, са неспецифични и по тях не може да се определи колко е кръвното ни налягане – то се измерва с апарат. Кръвното налягане се контролира не защото пациентът е болен, а защото хората с високо кръвно получават 3 пъти по-често инсулт и 2 пъти по-често миокарден инфаркт.

За повишено се смята артериално налягане над 140/90. Кръвното налягане варира много, то е различно във всеки момент и определянето на нормата като една цифра е трудно. На практика обаче норми за високо кръвно се използват универсално за улесняване на диагнозата и за вземането на решение за лечение. В последните 2 години има доказателства, че кръвно налягане 140/90 е също така безопасно за хората, както и кръвно налягане 120/80 и 130/85.

Тези стойности се отнасят както за млади, така и за възрастни хора, казват кардиолозите. За диагностична оценка измерването на кръвното в дома трябва да се прави в продължение на 3-4 дни, за предпочитане 7 дни, сутрин и вечер. Правят се по 2 измервания през 1-2 минути, при голяма разлика се прави и трето измерване. Стойностите се записват и се обсъждат с лекуващия лекар при следваща визита, препоръчват специалистите. Ако вече имате установена хипертония, не е задължително да посягате към хапчетата. Можете да я контролирате и с народни илачи, препоръчани лично от големия лечител Петър Димков, спасил хиляди българи от всякакви диагнози и заболявания.

„Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема по 1 с. л. от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 100 г ядки от орехи, 20 зелени листа от индрише заедно с дръжките, 20 зелени листа от обикновен здравец, 20 ядки от сладки бадеми, счукани на кашица, 4 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо заедно с корите, но без семките, по 12 г обикновена валерианова тинктура (чиста) и тинктура от глог (от аптеката) и 1 с. л. канела на прах“, пише в тефтерчето си Димков.

„На слънце, вятър, дъжд и сняг болният без шапка да не ходи. Винаги да е настроен оптимистично, защото безпокойствата, грижите, ядовете и потиснатото настроение имат лоши последици. Лятно време е полезно сутрешно ходене с боси крака по росната трева – това много освежава и напълно може да замести сутрешните водни процедури. Ежедневните разходки по 1-2 часа на чист въздух са също от голяма полза. Полезни са и леките гимнастически упражнения. Морският климат и морските бани в напреднали случаи да се избягват“, съветва още лечителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *