Да „свалим“ пердето на очите с мед и мащерка

Катарактата се нарича още „старческо перде на окото“. Заболяването причинява затъмняване на лещата на окото, а оттам зрението на засегнатия се влошава. В повечето случаи засяга по-възрастите хора над 60 години, но не е изключено пердето да се появи и при по-младите.

Рисковите фактори, които играят важна роля за затъмняване на естествената леща, са силна светлина или проблеми с метаболизма на лещата, тютюнопушенето, прекомерното пиене на алкохол и диабетът. В самото развитие на заболяването не се проявяват симптоми. То прогресира бавно. Когато заболяването е в по-напреднал стадий, симптомите вече са налице.

Най-често страдащите от катаракта се оплакват от замъглено зрение, силна чувствителност на очите към ярка светлина, трудно четене, двойно виждане, намалено цветоусещане и слабо нощно виждане. При катарактата не се усеща болка или промени във външния вид.

Лесно можете да обърнете този процес само с прясна мащерка и мед. Използват се 100 грама от билката, които се наситняват. Към мащерката се прибавя 1/2 килограм мед. Сместа се оставя да престои 7 дена на тъмно. От нея се консумира 3 пъти на ден по чаена лъжичка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *