Девет часа сън и коремчето изчезва: Съветите на диетолога

Един от най-вредните ежедневни навици за талията е редовното недоспиване, твърди диетоложката Кари Ръкстън. В интервю за The Sun, цитирано от БГНЕС, тя назова тази и още три грешки, които пречат на хората да отслабнат.

Специалистката обясни, че постоянното недоспиване води до редица здравословни проблеми и напълняване. Тя цитира проучване, което показва, че здравите хора, които спят не повече от 4 часа на нощ, ядат 300 килокалории повече от тези, които спят 9 часа. Освен това тези, които страдат от липса на сън през нощта, имат средно 9 на сто повече коремни мазнини.

Според Ръкстън премахването на излишните мазнини в областта на талията също е затруднено от липсата на протеини в диетата. Това е основно хранително вещество, необходимо за възстановяването на всички телесни тъкани, здравето на мускулите и костите. Неговият дефицит води до влошаване на самочувствието, до постоянно чувство на глад и в резултат на това до преяждане.

Навикът да се яде храна от голяма чиния също може да стане опасен за талията, убедена е диетоложката

„Обичаме да пълним чиниите си до горе, независимо от размера им. Затова слагайте храната в по-малки съдове. Една малка чиния, пълна с храна, ще ви накара да мислите, че сте изяли повече, отколкото всъщност сте”, препоръчва диетоложката.

В заключение Ръкстън добави, че когато отслабвате, не трябва да се увличате по сладките напитки и алкохола, тъй като те съдържат много празни калории. Освен това трябва да се помни, че алкохолните напитки повишават чувството на глад и стимулират апетита. По-добре е да замените содата и алкохола с вода, зелен или черен чай.

По-рано ендокриноложката Флоранс Комите разкри малко известната опасност от отслабване по метода на Илон Мъск и Ким Кардашян. Тя казва, че тези, които отслабват чрез инжектиране на лекарства за хора с диабет тип 2, в крайна сметка губят повече мускули, отколкото мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лекар обясни защо получаваме световъртеж и как да го спрем
Next post Лекар дава съвети как да се предпазим от подагра