Детокс на тялото и отслабване с чай – възможно ли е?

Всички са чували термина „детоксикация на организма”. Хора от цял свят пречистват телата си с или без ясна причина за това. Думата „детокс“ е толкова модерна, че се използва на етикетите на продукти от всякакво естество. „Детоксикация” в буквален превод означава пречистване на тялото от токсини и в повечето случаи е съпътствана от намаляване на телесното тегло.

Какво трябва да знаем, когато се доверяваме на чай за отслабване и детокс? Ако сте решили да изпробвате детоксикиращ чай като метод за отслабване, или просто за здраве и тонус, следете внимателно съставките на продукта. Единствено добре подбраните комбинации и пропорции на билки могат да имат магически резултати. Трябва да сте наясно, че не всеки продукт на пазара предлага това.

Най-важното и основно правило при консумация на билки (чай) е те да виреят по нашите географски ширини. Накратко, нашите тела отделят определени ензими при разграждането на всяка една съставка, която приемаме като храна или напитка. Непознатите и далечни съставки (билки), расли на стотици хиляди километри от тук, рядко понасят добре на нашите организми. Причината за това е, че телата ни не са се сблъсквали с точно тези съставки и нямат в арсенала си нужните ензими, за да ги разградят. Именно затова е желателно да консумираме продукти, които могат да донесат реални ползи за организма ни, а за да се случи това той трябва да се справи с тяхното разграждане и усвояване.

Подбора на билки, растящи и познати по нашите географски ширини, е гаранция, че организмът ни ще успее да извлече максимално техните полезни свойства. В противен случай има вероятност просто да ни боли корема известно време.

За съжаление, много компании създават все по-нестандартни рецепти с билки, докарани от края на света, само за да привлекат вниманието на потребителите. Този маркетингов трик работи до момента, в който потребителят започне да изпитва дискомфорт или да не вижда никакви резултати от напитката. Именно затова трябва да четем етикетите на всички продукти, които консумираме, особено когато целим постигане на толкова мечтани резултати.

Кои билки помагат за отслабване и как да изберем правилния чай?

Научно доказано е, че билките имат свойството да подтискат апетита. Това съвсем естествено води до консумация на по-малко калории за деня, което на свой ред води до отслабване. Отделно от това, билките дават изключителна енергия, благодарение на която повечето хора, дори мързеливите, започват да се движат повече и да спортуват.

Резултатите от мета-анализ на контролирани проучвания (RCT) показват, че консумацията на джинджифил например значително намалява телесното тегло и влияе специално на мазнините в коремната област. Джинджифилът може да модулира затлъстяването чрез различни потенциални механизми, включително увеличаване на термогенезата, увеличаване на липолизата, потискане на липогенезата, инхибиране на чревната абсорбция на мазнини и контролиране на апетита. Включването му в гореща напитка с други съставки, подпомагащи отслабването, гарантира страхотни резултати.

Други изследвания показват пък, че бял трън подобрява инсулиновата резистентност , ключова част от диабет тип 2. А това е едно от заболяванията, което съпътства затлъстяването и много често е предизвикано от него.

Много лекари и хомеопати гарантират и пишат в книгите за билколечение, че листата от коприва спомагат за пречистването на организма (детокс), както и за стимулиране на обмяната на веществата в тялото (метаболизъм). Невенът пък помага за лечение на хипертония (високо кръвно налягане), което при 90% от случаите съпътства наднорменото тегло.

След задълбочено проучване на предлаганите на нашия пазар чайове можем да заключим, че детоксикиращият чай за отслабване SLIM BEAR на нашумялата през последната година марка – THE GREEN BEAR, е най-доброто решение за намаляване на теглото и пречистване на тялото. Продуктът несъмнено набра огромна популярност, оставяйки хиляди доволни клиенти след консумацията му, а пропорциите и прецизният подбор на билки в него го правят най-правилния избор на здравословен продукт за намаляване на теглото и подобряване на здравето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *