Джинджифилът помага не само при настинка

Джинджифилът помага не само при настинка

Джинджифилът е супер растение и затова няма спор. Всеки, който е борил грип с него, може да го потвърди. Джинджифилът е и неразделна част от любими храни – суши, индийско, коледни сладки. Но неговите ползи не се изчерпват само до това, пише Дарик.

Джинджифилът съдържа 12 вида антиоксиданти, които го правят задължителна част от всеки здравословен живот и режим на хранене. Той съдържа витамин С, фосфор, желязо и тн. Независимо дали ще го прибавите просто така, към чая си, или ще го хапвате, представяме ви някои по-малко популярни ползи от джинджифила.

Естествено болкоуспокояващо

Джинджифилът може да облекчи болките в ставите и мускулите. Проучване дори показва, че пациенти с остеопороа изпитват по-малко болки, ако приемат редовно джинджифил. Ако имате силно главоболие, пробвайте да хапвате корен от растението.

Превенция на болестта на Алцхаймер

Много проучвания показват, че джинджифилът помага за запазването на мозъчните клетки в добро здраве. Други пък са категорични, че джинджифилът действа добре на паметта и подобрява времето ни за реакция.

Спира гаденето

Коренът от джинджифил се използва от векове при пътувания по вода. Причината за това е, че той подтиска гаденето. Това може да се приложи успешно и при пътуване по въздух. Бременните жени също могат да пробват да подтиснат сутрешното гадене с джинджифил.

При менструални крампи

Джинджифилът е чудесна превенция и по време на цикъл при жените, тъй като се справя с крампите. Проучване показва, че жени, които са добавяли джинджифил на прах към дневното си меню в първите три дни на цикъла си, изпитват по-слаби болки в сравнение с месеци, в които не приемат джинджифил.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *