Джусинг – още един начин за здравословно хранене

Джусинг – още един начин за здравословно хранене

Днес ще се спрем на още един начин за здравословно хранене. Става въпрос за джусинг. Той представлява пиене на прясно изцедени сокове и смутита от разнообразни плодове и зеленчуци. Трябва да споменем, че има различия между пиенето на сокове и смутита. Всяко има своите ползи и предназначения и чудесно могат да бъдат комбинирани, без да се създава особена драма, което от двете било по-полезно и по-добро от другото.

Чрез джусинг човек по-лесно и бързо може да си набави и усвои необходимите хранителни вещества, и в същото време да даде възможност на тялото си да се зареди с енергия и всяка клетка в него да получи ценни и полезни витамини, минерали и ензими, да се изчисти и излекува.

Хората често пренебрегват храната и ядат предимно обработени храни с доста неизвестни в съдържанието и по-малко свежа и сурова храна. Предпочитат да похапнат на крак и не обръщат внимание какво поднасят към устата си. Така човек не успява да си набави необходимите хранителни вещества, а тялото жадува за тях. Това е и причината все по-често човек да чувства умора, раздразнение, да има главоболие, или проблеми със съня и стомаха, а се случва и да изпитва постоянен глад.

Тук вече на помощ идва Джусинга – той предлага на нашите тела възможност да приема течна храна заредена с много полезни хранителни вещества и да даде на всяка клетка в тялото, това, от което има нужда.

Използването на пестициди, модифицирани семена и други практики при производството, изтощава почвите, което води до намаляване на витамините и минералите, които приемаме от плодовете и зеленчуците. Полезните вещества, които ще получим при изяждането на една ябълка днес, са доста по-малко от тези, които бихме получили от една ябълка преди 20 години. Пиенето на прясно изцедени сокове ни предлага начин да компенсираме това. То ни дава по-ефективен начин да си набавим необходимите ни хранителни вещества.

Джусинг е лесен и приятен начин човек да изяде всичко полезно, от което се нуждае дневно. Трябва просто да надигне чашата и да изпие тази доза здраве под формата на сок. Много по-лесно е да ги приема под формата на течна храна. Още по-хубава е, че могат да се включат и зеленчуци, които да бъдат смесени с различни видове плодове.

Когато тялото приема течна храна, то не се затормозява с обработката й, усвоява я много по-бързо, стомахът почива, а свободната енергия се използва, за да възстанови и излекува тялото.

Смутито пък е един начин да бъде заменена традиционната закуска. Тялото така ще се чувства по-леко и свежо, ще пълно с енергия.

Джусингът също е и отличен начин за регулиране на теглото по естествен път, както и за подобряване на здравето. Когато човек дава на тялото това, от което то има нужда, то започва да се изчиства и лекува.

Соковете и смутита предоставят възможност човек да избере „лека“ за нашия проблем от магазина на природата. Например, едни от най-важни витамини за кожата са: А, B комплекс, C, E и цинк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *