Диетолог: Пийте „лунно мляко“ преди лягане за здрав сън

Рецептата за „лунно мляко“ набира популярност в социалните мрежи. Напитката, състояща се от мляко, мед и канела, която е изобретена още в древна Индия, помага на човек да заспи бързо Диетологът Екатерина Матискина, член на Асоциацията на диетолозите в Русия в интервю за радио „Спутник“ заяви, че т. нар. „лунно мляко“ помага за по-бързо заспиване.

Тя отбеляза, че рецептата за „лунно мляко“ става все по-популярна в социалните мрежи. Според нея съществува мнение, че напитката, състояща се от мляко, мед и канела, която е изобретена още в древна Индия, помага на човек да заспи бързо, сподели БГНЕС.

Специалистката подчерта, че ако се консумира вечер, протеините в напитката наистина имат успокояващ и релаксиращ ефект. Тя заяви, че за „лунно мляко“ може да се използва и растително мляко.

Диетологът предупреди, че бананът и белият ориз не трябва да се консумират късно вечер. Матискина добави, че в „лунното мляко“ не трябва да има повече от една чаена лъжичка мед. Тя отбеляза, че тази напитка е противопоказана за диабетици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *