Диетолози разкриха тайната на отслабването с яйца

Няколко проучвания показват ползите от яденето на яйца при отслабване и поддържане на здравословно тегло. Предимството на този продукт е, че е богат на протеини и други хранителни вещества, като същевременно е с ниско съдържание на калории.

Балансираната диета, съчетана с адекватна физическа активност, е най-добрият начин да се избегне наддаването на тегло. За тези, които искат да се отърват от излишните мазнини, експертите съветват да ядат яйца.

„Някои храни могат да ви помогнат да ускорите метаболизма си и да ви помогнат да отслабнете. На първо място, това са храни, богати на протеини – те помагат да се поддържа дълго усещане за ситост, помагат да се ядат по-малко калории през деня, което в крайна сметка дава ефект на отслабването. Яйцата са един от най-добрите източници на протеини – в този продукт той се усвоява много добре от организма “, цитира експертите от сайта Health Health.

В статията си експертите разказаха как да отслабнете с яйца – за тази цел съветват да ядете продукта за закуска. Изследователите потвърждават, че богата на протеини закуска може да помогне за намаляване на калориите през останалата част от деня. Доказано е, че протеинът е ефективен при лечение на затлъстяване и метаболитен синдром, според данни, публикувани в Британския журнал за хранене.

„Протеинът е градивният елемент на мускулите ви. Следователно, богатите на протеини храни ви помагат да отслабнете. Разработената мускулна маса подобрява метаболитните процеси, активира изгарянето на мазнини “, заявяват експертите.

Защо според тях яйцата е най-полезно да се ядат на закуска? Според специалистите по това време на деня храносмилателната система е особено активна – естествено е „програмирана“ да приема храна след нощна почивка. Сутрин храносмилателният тракт разгражда протеините и другите хранителни вещества, които се намират в яйцата по-лесно. По този начин ползите от продукта са максимални.

„Много хора се страхуват от яйчните жълтъци, но мазнините в тях всъщност помагат за нормализиране на баланса на лошия и добрия холестерол в организма. Яденето на 1 или 2 цели яйца на ден няма да увеличи риска от сърдечни заболявания. Въпреки че Американската сърдечна асоциация препоръчва на сърцето да консумира само два яйчни жълтъка на ден „, – казаха диетолозите.

Те подчертават необходимостта да се избягва комбинирането на яйца с животински мазнини. Най-добрият вариант за отслабване е да ги консумирате със зеленчуци, пише zdrave.to.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *