Домашен крем за меки стъпала

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Всяка една част от нея се нуждае от всекидневни грижи, за да бъде здрава и добре изглеждаща. Кожата на стъпалата не е изключение. Студа, горещото време, спортната активност, носенето на неудобни обувки и т.н. влияят на състоянието ѝ. Понякога дори и всеки ден да се грижим за нея с пила и да нанасяме крем, тя не успява да бъде безупречна.

Трябва ни по-дълбока и подхранваща грижа, като грижата, която комбинира някои от най-добрите масла за кожата. Днес споделяме с вас една домашна рецепта за подхранващ крем за красиви стъпала.

Какво ще ви бъде необходимо? Осигурете си 3/4 чаша кокосово масло, 110 г масло от ший, 20 капки етерично масло от лавандула, 20 капки етерично масло от чаено дърво, стъклен буркан с капак за съхраняване.

В малка тенджера на слаб огън разтопете маслото от ший заедно с кокосовото масло. След това добавете етеричните масла. Разбъркайте и пресипете маслената смес в стъкления буркан. Първоначално оставете да се охлади, без да затваряте буркана с капак, пише Аз-жената.

След това може да сложите буркана в хладилник, за да стегне. С получения нежен крем за стъпала, глезете кожата си всяка вечер, след като сте си измили и подсушили добре стъпалата си. Тази комбинация от масла действа подхранващо, възстановяващо и също така има и антибактериален ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Диетолози: Ударно бързо отслабване се прави със зеленчуци
Next post Масло от семена на броколи – за по-млада кожа и красива коса