Домашен нектар лекува болките в ставите

Домашен нектар лекува болките в ставите

По-възрастните хора изпитват болки в гърба си, коленете, краката и глезените. Но по-младите по същия начин могат да бъдат засегнати от този проблем.

Обикновено това е така, поради стоенето на едно място по цял ден и поради неактивния начин на живот. Проведеното изследване показва, че една трета от възрастните страдат от болки в ставите за последните 30 дни.

Има заболявания, които протичат с такава болка като остеоартрит, ревматоиден артрит, бурсит, подагра, изкълчвания, навяхвания и различни наранявания.

Приблизително 50% от тези болки в гърба се лекуват за две седмици, а 90% се лекуват в рамките на три месеца. Но има и хора, които изпитват хронични болки в гърба и това много затруднява ежедневните им занимания. Те срещат трудности при сядане, лягани и даже, когато стоят прави.

Болките в краката обичайно се появяват в резултат на износване, прекомерно натоварване или травми на ставите и костите, мускулите, сухожилията и връзките или наранявания на други меки тъкани.

Лошото кръвообръщение е също причина за болки в краката. Тук бихте могли да прочетете за смути, което облекчава болката

Необходими продукти:

. Един портокал
. Две чаши ананас
. Два стръка целина
. Две круши
. Един лимон
. Парче от суров корен куркума около 2,5 см.
. Парче от корен джинджифил
. Щипка черен пипер
. 1/2 чаена лъжичка кокосово масло

Начин на приготвяне:

Първо трябва да се обелят лимона, портокала, джинджифила и куркумата. Почиства се и се накълцва сърцевината на ананаса и крушите. След това трябва да се сложат всички съставки в блендер и да се смелят на висока скорост.

Смутито бихте могли да консумирате веднага или да го затворите в буркан за 3 до 5 дни. В блендера се запазват диетичните влакна вътре в напитката, докато ако използвате машина за изцеждане на сок, влакната ще се филтрират като отпадък.

Приемът на това смути с високо съдържание на фибри понижава С- реактивния протеин (CRP) в кръвта. Това е маркер, свързан с възпалителни заболявания като ревматоиден артрит (RA), сърдечно заболяване и диабет.

Ползите от всяка съставка

1. Ананас

Ананасът има бромелаин, който е ефективен при облекчаване на болки в ставите и за намаляване на възпаления, свързани с артрит.

Бромелаинът има повече ензими от нестероидните противовъзпалителни средства.

2. Портокал

Обикновено прекаленото натоварване на мускулите и липсата на калий или калций може да предизвика болка в краката.

Тялото се нуждае от нужното количество витамин С, за да предотврати възпаленията и да поддържа здрави ставите на страдащите от остеоартрит (OA).

3. Целина

В целината се съдържа витамин К. Липсата на този витамин може да доведе до нарушаване на минерализацията на хрущяла и костта. Също така да се увеличи потенциалната възможност от поява на OA в ръцете и коленете.

4. Круша

Крушите са богати на витамин С, необходим за намаляване на възпалителния артрит и ревматоидния артрит (RA).

5. Лимон

Освен витамин С, лимонът е богат на витамин Е. Тези два витамина са антиоксиданти, от които тялото се нуждае.

Те помагат за защитата на клетките от свободните радикали и в същото време способстват да се поддържа колагена и съединителната тъкан.

6. Джинджифил

Джинджифилът има способността да се бори с простагландините – липидни съединения, които предизвикват болка.

7. Куркума

В публикувано проучване през 2009 г. в списанието за Алтернативна допълваща медицина се доказва, че куркумата може да облекчи болката и да подобри функцията на коляното. Оказва се, че тя е по-ефективна и от ибупрофен срещу остеоартрит.

Друго изследване, проведено през 2006 г., когато е бил изследван куркуминът показва, че куркумата може да намали възпалението на ставите и да спре болката.

Опитайте се да консумирате това смути и изчакайте няколко дни, за да започне да действа.

Не се обезсърчавайте, ако то не започне да действа от първата глътка, трябва да му се даде време. Можете също така едновременно с консумацията на смутито да се опитате да правите някои упражнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *