Домашен сироп с лимон и магданоз прави чудеса при камъни в бъбреците

Този сироп може да помогне за намаляване на размера на камъни в бъбреците и да допринесе за тяхното елиминиране. Но ако те не са твърде големи и многобройни. Повечето от отпадъчните продукти на човешкото тяло се обработват от бъбреците, които се отделят с урината.

Следователно, когато няма оптимално отстраняване на течност, минералните соли и други химикали образуват така наречените камъни в бъбреците. От своя страна, те могат да доведат до развитие на инфекции на пикочните пътища и дори кървене.

Първо, този домашен лимонов сироп е достъпно решение, което може да помогне при лечението на това заболяване.

Сироп за камъни в бъбреците

Но преди да научите за ползите от сиропа за камъни в бъбреците, трябва да знаете, че първият ключ за предотвратяване на това разстройство е приемът на течности.

И когато те не се консумират правилно, урината остава в тялото, а веществата, от които се състои, произвеждат камъни. Следователно, пиенето на много вода на ден особено помага за облекчаване на този проблем.

Но, за стимулиране на работата на бъбреците и разтваряне на съществуващи камъни. Освен това е важно вътре да приемате вещества с диуретични и детоксикиращи свойства.

В тази връзка предлагаме да се използват качествата на лимон и магданоз. Две питателни храни, които се използват за лечение на различни заболявания, които засягат здравето на бъбреците.

Ползи от лимона

Лимоновият сок съдържа лимонена киселина и фосфорна киселина, два компонента, които намаляват риска от образуване на камъни.

Първо, високото съдържание на цитрати намалява киселинността в урината и стимулира елиминирането на излишните соли и токсини.

На второ място, той има диуретичен ефект, който помага да се премахне течността от тъканите, увеличавайки количеството на урината.

На трето място, той има антибактериални и противогъбични свойства, които предотвратяват развитието на инфекции в бъбреците и пикочния мехур.

Предимства на магданоза

Магданозът е едно от най-популярните растения по отношение на здравето на бъбреците.

Първо, той съдържа етерични масла с високо съдържание на апиол и миристицин, две вещества, които му придават силен диуретичен ефект, което увеличава отделянето на урина.

Второ, той е важен източник на хлорофил, растително съединение, което стимулира елиминирането на токсините и излишните мазнини.

Трето, той също съдържа голямо количество витамин С. Особено хранително вещество, което укрепва имунната система за борба с инфекциите.

Как да си направим лимонов и магданозен сироп за борба с камъните в бъбреците?

Приготвянето на този домашен сироп е много просто и дава добри резултати. Лимонът и магданозът се комбинират със зехтин, кленов сироп и мед, за да се направи по-пълно и ефективно лекарство.

Съставки:

  • Сок от 1 лимон
  • 1 шепа пресен магданоз
  • Зехтин (224 г)
  • 1 чаша кленов сироп (325 г)
  • 1 чаша мед (335 г)
  • Стъклен буркан с капак

Начин на приготвяне:

Извадете сока от лимона и го смесете с шепа магданоз в блендер. След като получите пастата, добавете останалите съставки и ги разбийте, докато се получи хомогенна смес.

Когато всичко е готово, го изсипете в стъклен буркан и го затворете плътно. Съхранявайте го на хладно и тъмно място.

Режим на консумация:

Приемайте супена лъжица от продукта на празен стомах всеки ден. Ако желаете, можете да го разредите в чаша топла вода, за да улесните консумацията му. Това допълва ефекта му с консумацията на около два литра вода на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *